Urbis House

The vision of the house is one that could appear in any major city in New Zealand in the next 20 years. Given the rise in house prices and demand for inner-city living. It ended up with a extremely tall and thin design, with a relatively small footprint. A massive concrete wall rears above the house on two sides, essentially protecting the remaining two walls made of glass. The house is divided into two spaces - the very communal ground level kitchen and the more private bathroom/bedroom. Shading and screening the glass walls are tall trees, in a combination of evergreen and deciduous. Given the small footprint, a landscaped garden is impossible, so trees planted close to the house give the in habitants an experience of nature. The house design based around bathing, eating and sleeping, distilling the home down to encompass only the most basic functions of life.

You may also like

Peninsula Festive Booth
XYXQ Gallery
In–between Everyday
Arts Cross Pavilion
Open Art Platform
Patio House
Eco Splines
Marina Promenade
Rastar R&D Headquarters
Eco Terrace House Interior
Back to Top